یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
78

حوزه/ رئیس دانشگاه مجازی المصطفی گفت: نادیده گرفتن عقلانیت و اخلاقیات، افراط گرایی اسلامی را به دنبال دارد که به نام دین دست به خشونت می زنند و همدیگر را تکفیر می کنند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام قنبری دربازدید رئیس آژانس ادیان و مفتی قرقیزستان از دانشگاه مجازی در قم، با اشاره به سه ویژگی اساسی اسلام گفت: اسلام سه ویژگی دارد که ویژگی اول آن عقلانیت است و به فرموده پیامبر(ص) این همان رسول باطنی است.

وی ادامه داد: اولین قدم برای معرفت خداوند عقل است و قبل از آنکه با اسلام آشنا شویم، باید از طریق عقلانیت و تفکر شروع کنیم لذا اصول اسلام مبتنی بر عقل است مثل وجود خدا، وحدانیت، لزوم ارسال رسول و جانشینان پیامبر(ص) که در هر زمان باید باشند تا از طریق آنها به پیامبر(ص) برسیم و از طریق پیامبر(ص) به خدا برسیم.

حجت الاسلام قنبری دومین ویژگی اسلام را اخلاق برشمرد و اظهار داشت: بحث اخلاق و معنویت دومین ویژگی اسلام است چنانچه پیامبر(ص) درباره هدف از رسالتش می گوید:" إنَّی بُعِثتُ لاُتَمِّمَ مَكارِمَ الخلاقِ" یعنی براستى كه من براى به كمال رساندن مكارم اخلاق مبعوث شده ام.

وی ادامه داد: خدای متعال نیز وقتی می خواست پیامبرش(ص) را معرفی کند، می فرماید: "لَقَدْ کانَ لَکُم فِی رَسوُلِ اللهِ اُسوةٌ حَسَنَة " که این خودش را در خلق عظیم نشان می دهد، لذا قدم دوم برای شناخت اسلام بحث های اخلاقی و عرفانی است.

رئیس دانشگاه مجازی المصطفی سومین ویژگی را دیانت و تدین انسان ها برشمرد و تاکید کرد: سومین ویژگی دیانت و تدین انسان ها است که باید به شرایع اسلامی عمل کنند و ما باید دقت کنیم که احکام عملی مبتنی به احکام اخلاقی و عقلانی است لذا اگر عقلانیت و اخلاق که رحمت آن گسترده شده است نباشد تدین ما تدین عقلانی نخواهد بود.

وی افراط گرایی را دنباله نادیده گرفتن عقلانیت و اخلاق دانست و تصریح نمود: نادیده گرفتن عقلانیت و اخلاقیات، افراط گرایی اسلامی را به دنبال دارد که به نام دین دست به خشونت می زنند و همدیگر را تکفیر می کنند.

حجت الاسلام  قنبری برای اجرایی کردن این سه ویژگی اسلام سه مرحله را ذکر کرد و گفت: یکی از مراحل سه گانه، مرحله فردی و شخصی است که استراتژی آن خودسازی مسلمانان است و هدفی که می خواهیم به آن برسیم تقوا و صلح درونی است، که اگر صلح درونی اجرا شود انسان می تواند با قوای خود به یک ثبات برسد.

وی جامعه سازی را مرحله دوم دانست و تاکید کرد: مرحله دوم بعد از خودسازی، جامعه سازی است و روشی که در آن به کار می گیریم برادری اسلامی است و انسان ها و مسلمانان را نسبت به همدیگر برادر می دانیم.

وی افزود: امام علی(ع) می گویند:" فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ إِمَّا أَخٌ لَکَ فِی الدِّینِ وَ إِمَّا نَظِیرٌ لَکَ فِی الْخَلْق‏" یعنی مردم دو دسته‌‏اند: یا به دین با تو برادرند و یا به آفرینش با تو برابرند.

رئیس دانشگاه مجازی امت سازی را مرحله بعدی برشمرد و خاطرنشان کرد: نگاه ما در امت سازی این است که همه مسلمانان داخل امت قرار می گیرند چنانچه وقتی پیامبر(ص) تشریف آوردند "إِنِّی رَسُولُ اللَّـهِ إِلَیْکُمْ جَمِیعًا" نه تنها عرب ها و عجم ها بلکه همه جز امت اسلامی هستند.

وی در ادامه با تبریک هفته وحدت تاکید کرد: ما همه یکی هستیم و هیچ جدایی بین ما وجود ندارد و آن کسی که حوزه اش از ما جداست، دشمن اسلام است که بین مسلمانان تفرقه ایجاد می کند.

حجت الاسلام قنبری در پایان با اشاره به وجود دشمن دانا و دوست نادان اظهار داشت: ما به وحدت هر چه بیشتر نیاز داریم تا امتی باشیم که پیامبر(ص) به ما افتخار کند.

بر این باوریم که باید صلح و دوستی بین مسلمانان باشد

در ادامه مفتی قرقیزستانی با ابراز خرسندی از این گفتگو و حضور در دانشگاه مجازی المصطفی گفت: ما مسلمانان در عقیده بسیار به هم نزدیک هستیم، زیرا به خدای یگانه و صفاتش و به پیامبر(ص) و روز آخرت ایمان داریم و این اعتقادات را باید محکم بگیریم.

وی با اشاره به احترام اهل سنت به اهل بیت(ع) تاکید کرد: به اعتقاد اهل سنت همه اهل بیت (ع) از انسان های بزرگ هستند و به آنها احترام می گذاریم و ما در قرقیزستان بر این باور هستیم که باید صلح و دوستی بین مسلمانان باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha